Dit ben ik, Maaike Bakker-McMulkin, naast mijn werk als bijles docent Engels bak ik graag glutenvrij.
Sinds een aantal jaar eet ik zelf geen gluten meer en heb ik gemerkt dat het lastig is iets te vinden wat ik kan eten op een verjaardag of feestje. Veel mensen vinden het moeilijk iets lekkers te maken dat geen gluten bevat. Zo is bij mij het idee ontstaan om ook voor anderen glutenvrij te gaan bakken.
Na vele verschillende taarten, cupcakes, muffins, scones, cheesecakes, jamtarts en nog veel meer, mix ik inmiddels mijn eigen ingrediënten en bak ik alles glutenvrij. Ook vond ik het een uitdaging om een lekkere gluten-en lactosevrije taart te maken. Dit had wat voeten in de aarde, maar het is gelukt.
Mijn bakpaleis is ingericht op glutenvrij bakken. Ik gebruik mijn keukenmachine en bakspullen alleen voor glutenvrije producten. Dat is ook de reden waarom ik geen gluten houdende producten bak.